Dark Places: een matige murder mystery

★★ – Binnen een jaar na de release van Gone Girl (2014) is het schrijfster Gillian Flynn gelukt om nog één van haar boeken naar het witte doek te brengen: Dark Places. Hoge verwachtingen voor deze film zijn niet onterecht, gezien het succes van Flynns eerste verfilming. Dark Places is helaas niet zo bijzonder en brengt zeker niet de wow-factor die Gone Girl had met zich mee.

Het verhaal
Libby Day (Charlize Theron) is acht jaar oud als haar familie wordt vermoord. De verdachte: haar bloedeigen broertje Ben. Libby getuigt en Ben draait de bak in voor de moord. 25 jaar later komt Libby, die in geldnood zit, in aanraking met de zogenaamde Kill Club: een stel fanatiekelingen dat op eigen houtje moordzaken op probeert te lossen. The Kill Club wil meer informatie van Libby, en ondertussen vindt ze puzzelstukjes die leiden tot de onvoorstelbare waarheid over wat er die nacht is gebeurd.

Geen jaw-dropper
Dark Places heeft op zich een goede en originele verhaallijn, en het is een murder mystery anders dan andere. Het omvat satanisme, geheimzinnige familierelaties en freaks die geobsedeerd zijn door moordzaken. Toch weet Dark Places niet overal je aandacht vast te houden. Sommige scenes met ellenlange gesprekken hadden er niet in gehoeven en over het algemeen had er wat meer vaart in mogen zitten. Bovendien is het einde nogal voorspelbaar, en is er geen ‘jaw-drop’ moment als bij Gone Girl, waarbij je totaal verrast wordt door de plottwists.

Sherlockje spelen
De mystery-thriller haalt echter wel de ware detective in jezelf naar boven. Gedurende de film betrap je jezelf op het verdenken van alles en iedereen. Is het misschien toch dat geheimzinnige vriendinnetje van Ben, Diondra (gespeeld door Chloë Grace Moretz), die de moord op haar geweten heeft? Of heeft Libby er zelf iets mee te maken? De film zet je in ieder geval wél aan het denken, maar door wat zwakkere scenes en een teleurstellend einde blijft het een matige verfilming.

Gezien: Dark Places
In de bioscoop vanaf: 6 augustus 2015
Geregisseerd door: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Charlize Theron, Nicholas Hoult, Christina Hendricks, Corey Stoll, Chloë Grace Moretz
Meer info: www.darkplacesmovie.com
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie