Inside out keert moderne dans binnenstebuiten

★★★★ – Conny Janssen voert een dans uit met een diepe betekenis en toepasselijke live achtergrondmuziek. Inside out laat je ervaren hoe complex de samenleving is voor het individu. Samen met dertien dansers van Conny Janssen Danst en een bandje dat op de achtergrond speelt, maakt ze een moderne dans vol intensieve en emotionele bewegingen. Een grootse dans met een indrukwekkende boodschap!

Een buitenbeentje
Je zou bij dans misschien denken aan vloeiende, sierlijke bewegingen, maar Inside Out is een vreemde eend in de bijt. Hakkelige bewegingen, die strak worden uitgevoerd. Emoties, waarin je totaal wordt meegesleurd waardoor je ze haast zelf gaat voelen, mede dankzij de muziek. Conny Janssen maakt een choreografie waar je lang over na blijft denken. Wat bedoelt ze ermee? Op wat voor manier moet je naar deze voorstelling kijken? Juist daarom is het een mooie voorstelling om naartoe te gaan. Het blijft in je gedachten zweven en het allerleukste is dat je het helemaal op je eigen manier kunt invullen!

Stel je open
Als je van moderne dans houdt, is Inside Out zeker een aanrader! Zo niet, dan zullen deze bewegingen waarschijnlijk heel apart overkomen. Maar toch, als je je openstelt voor wat je voorgeschoteld krijgt, doe je een nieuwe ervaring van dans op. Ook het bandje is om van te genieten! Er kan natuurlijk ook een keer iets misgaan, zoals gelach in de microfoon van de zangeres,waardoor de hele zaal moet lachen. Gelukkig is dit maar een klein detail. Voor dit soort dans is namelijk een enorm goede samenwerking en techniek nodig, en dat laten de dansers zeker zien.

Ik zie, ik zie, wat niemand ziet
Deze dansers zitten zo goed in hun rol, dat het enthousiasme eigenlijk niet af te lezen is van hun gezichten. Maar eenmaal klaar, schitteren ze vol trots! Dat mogen ze ook zeker zijn, omdat er opperste concentratie voor nodig is. Eigenlijk zou je bij Inside Out kunnen zeggen: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”, want iedere kijker kan een eigen draai aan het verhaal geven. Ofwel, “ik zie, ik zie, wat niemand ziet!”

Reporter en eindredacteur Joke geeft les op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Haar vierde klas ging aan de slag met het schrijven van een recensie. Daarom zette Joke samen met Deadline een wedstrijd op: Deadline in de klas. De beste recensies verschijnen online! Vandaag verwelkomen we Nicole de Bree als reporter. Zij is één van de winnaars van Deadline in de klas.

Gezien: Inside Out
In theaters van woensdag 4 februari tot en met zaterdag 16 mei
Dansers: o.a. Adi Amit, Christiaan de Donder, Stein Fluijt, Nick van de Ven
Regisseur: Conny Janssen
Genre: dans
Fotocredits: Leo van Velzen, Raymond de Vries
Meer info vind je op: www.connyjanssendanst.nl
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie