Dankzij Liberty hebben we er weer een nieuwe James Bond bij

★★★★ Ken je iemand die vijf talen spreekt? Iemand die toevallig een zwarte band heeft in meer dan een vechtsport? En die ook nog eens super slim is? Dan is de kans groot dat het een spion is. Bij Paige Nolan is dit het geval. Zonder dat ze het wilde, wordt haar hele leven op zijn kop gezet nadat ze is gevraagd om een spion te worden bij een Amerikaanse overheidsorganisatie. Ze doet er alles aan om haar opdracht goed te voltooien. Maar lukt dit als blijkt dat ze moet kiezen tussen de veiligheid van vele redelijk onschuldige burgers of de veiligheid van Sean Raynes, die een Amerikaans staatsgeheim gestolen heeft?

De RAITH

Toen Paige Nolan nog wat jonger was, zag ze via haar computerscherm dat er iets raar was. Haar ouders waren op een droge, veel te rustige, zandweg in Damascus. Ze was op dat moment aan het skypen en zag live wat er met haar ouders gebeurde. Er waren geweerschoten waarna het scherm zwart werd. Ze kon niets meer zien en Paige wist niet wat er was gebeurd met haar ouders. Jaren later, weet ze dat nog steeds niet. Sinds dat moment leefde ze alleen en op een campus. Ze had haar ouders niet meer gezien, ze had er alles aan gedaan, maar de overheid wilde niet naar haar luisteren en wilde geen extra onderzoek opstellen voor haar ouders. Paige Nolan is klein, niet bepaald de bekendste en als ze iemand nodig heeft, staat er altijd iemand klaar die haar met liefde wilt helpen. Ze wordt op een gegeven moment benaderd door Madden die bij de RAITH werkt. Maar zodra ze erover hoort weigert ze. Waarom zou ze in hemelsnaam iemand gaan helpen die niet eens de moeite kon doen om haar ouders te helpen zoeken?

Spionage

In Liberty lees je veel over spionage, liefde en geheimen. Het nieuwe boek van Andrea Portes is op een leuke manier geschreven doordat het verloop van het verhaal hetzelfde blijft. Dus je krijgt niet ineens een flashback of switch je opeens naar een ander oogpunt. Liberty is zeer interessant doordat het over een onderwerp gaat waar je niet veel over leest of ziet, behalve dan misschien met James Bond. Je leest bijna nooit over spionage op een serieuze manier, maar vaak in de vorm van clichés en stereotypes. Daarom is dit boek ook zeker een aanrader, het blijft redelijk serieus een je krijgt een veel beter beeld over wat je nu kunt inbeelden bij spionage. Ook wordt er veel over staatsgeheimen gesproken, dit maakt het extra interessant. Tuurlijk weet je dat ze bestaan, maar wie weet nou eigenlijk precies waar het over gaat en wat een staatsgeheim überhaupt precies inhoudt?

Deel 2?

De schrijfster van het boek Liberty is Andrea Portes, zij heeft meerdere boeken geschreven en is vooral bekend door Hick, Bury This en The Fall of Butterflies. Het boek zelf heet voluit Liberty, hoe ik een (best wel goede) spion werd. Als je het boek leest, moet je wel van wat uitgebreidere boeken houden. Ook wordt er wat meer in detail geschreven, er gebeurt zoveel op een dag dat het redelijk ongeloofwaardig is. Verder is het eerste deel van het verhaal wat minder leuk dan het tweede en derde deel. Dit maakt echter niet uit, het is een aanleiding voor wat er in de rest van Liberty gebeurt. Als je dus eenmaal een aantal pagina’s verder bent, dan kun je niet meer stoppen totdat je het uit hebt. Als je van een leuke, ietwat romantische spionageroman houdt is Liberty zeker aan te raden. Je leest en leert van alles over dingen waarbij je van te voren niet eens over hebt nagedacht. Dit nieuwe boek van Andrea Portes is zeer creatief geschreven, het is het duimen waard dat er een deel 2 komt.

Gelezen boek: Liberty, hoe ik een (best wel goede) spion werd
Geschreven door: Andrea Portes
Uitgegeven door: HarperCollins
Verschenen op: Januari 2018
Soort boek: Fictie
Meer info vind je op: https://www.harpercollins.nl/andrea-portes-liberty-hoe-ik-een-best-wel-goede-spion-werd

 

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie