Concert Ellie Goulding voegt niet veel toe

Ellie Goulding is een Britse zangeres die bekend staat om haar zachte, engelachtige stem. Je kunt haar kennen van de hits Lights en Anything Could Happen. Ze speelde op zaterdag 9 april in een uitverkocht Paradiso. Ze probeert in het optreden haar albums te ontstijgen, maar of dat lukt is de vraag.

Bescheiden
Kapsones heeft Ellie Goulding niet, ondanks dat haar albums goed ontvangen zijn. Ze is zichtbaar aangedaan door de propvolle zaal waarvoor ze speelt. Ze zegt dat ze nog altijd verlegen is. Dat is tussen de nummers door te merken aan haar contact met de zaal, maar zeker niet tijdens haar performance. Tijdens een paar nummers ramt ze op een trommel mee met de muziek.

Weinig variatie
Wat prettig kan zijn aan een concert, is dat een artiest creatief met het eigen oeuvre omgaat. Dat is bij Ellie Goulding helaas niet het geval. Ze heeft een band bij zich, maar de nummers worden vrij braaf gespeeld en klinken niet anders dan op het album. Dat is jammer, als toeschouwer verwacht je nét een beetje extra, dat nu dus niet gegeven wordt.

Playback?
Bij sommige nummers lijkt het of Goulding zich bezondigt aan playbacken. Het is in elk geval storend dat de backing vocals (op het album door Ellie zelf ingezongen) op band meedraaien met de muziek. Je hoort dus steeds haar stem, terwijl ze niet aan het zingen is. Zonder dat je het wil, let je erg op of de rest dan wel live is. Kortom: het concert voegt weinig toe aan de albums van Ellie Goulding. Het is leuk om haar eens te zien performen in een charmante zaal als Paradiso, maar om daar speciaal een kaartje voor te kopen?

Bezocht: Ellie Goulding
Artiest: Ellie Goulding
Datum: 9 april 2013
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Meer info vind je op: www.elliegoulding.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie