Community is geniaal

Nepadvocaat Jeff Winger (Joel McHale) moet terug naar community college om zijn diploma te halen. Als hij Britta (Gillian Jacobs) ontmoet besluit hij een studiegroep Spaans te beginnen, om zo een studiedate af te dwingen. Na de les zitten er, naast Britta, vijf onbekende studenten in de studiezaal, die zich graag aansluiten bij de studiegroep.

Groep
Het gezelschap bestaat uit Abed, een autistische Indiër die geobsedeerd is door films en series; rugbyhunk Troy; Shirley, een moeder van twee die weer naar school is gegaan om een browniezaak te openen; Annie, het onschuldige schoolmeisje en Pierce, een oude man met vieze praatjes. Ze blijven de rest van de serie bij elkaar, aangeduid als ‘that study groep’, een populaire groep waar de andere studenten graag bij willen horen.

Paintball
Eén van de beste afleveringen van Community is Modern Warfare. De decaan belooft de winnaar van een paintballwedstrijd registratieprioriteit, iets dat alle studenten hoog op hun lijstje hebben staan. Natuurlijk loopt de wedstrijd uit de hand. De school wordt geterroriseerd door studenten met paintballgeweren. De studiegroep vormt een alliantie en nemen het op tegen de cheerleaders, wiskundenerds en hun eigen decaan Pelton. Het ergste vandalisme gebeurt in de studiezaal, die gebombardeerd wordt met een verfgranaat. Ondertussen mijmeren de studenten al over welke vakken ze gaan volgen als ze de registratieprioriteit winnen. De sexuele spanningen in de groep dragen uiteindelijk bij aan een originele, onverwachte aflevering van Community.

Geen stereotypes
De acteurs in Community zijn uitstekend gecast, het lijken stereotypes, maar zijn dat zeer zeker niet. De grappigheid zit in het karakter van de studenten gemixt met de absurde situaties die zich op Greendale community college voordoen. Zoals Ted en zijn vrienden in de serie How I met your Mother elke aflevering in de bar zitten, speelt Community zich het meest af in de studiezaal. Daar weet Jeff keer op keer een gepassioneerde speech uit zijn mouw te toveren – van slechte 1 april-grappen tot aan het pleiten voor een afspraakje met een docente. De verhoudingen onderling veranderen naarmate het seizoen oploopt, maar één ding staat vast: de studiegroep blijft altijd bij elkaar.

Community wordt elke donderdag uitgezonden op Comedy Central.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie