Happy Life is een inspiratieboekje

★★★ – Professioneel beautyblogger Mascha is met haar blog beautygloss.nl ontzettend populair op het internet. Haar website telt meer dan 100.000 bezoekers per dag en dat aantal blijft maar stijgen. Met haar nieuwe boek Happy Life gaat ze offline en vertelt ze over alle onderwerpen die ook op haar blog voorbij komen.

Een gelukkig leven
Happy Life gaat over school, uit huis gaan, carrière maken, gelukkig zijn en nog veel meer. Dit zijn allemaal onderwerpen die de lezers, maar met name lezeressen, van beautygloss dagelijks voorbij zien komen op de website. Elk onderwerp wordt beschreven in een klein hoofdstukje van een aantal bladzijden, aangevuld met een aantal foto’s van een stralende Mascha. Want, zo legt ze in haar boek uit, ze is ‘happy’ met haar leven.

Boek vol tips
Het boek kent geen lopend verhaal, maar is een samenvoeging van tips die Mascha haar lezeressen wil meegeven. Ze heeft intussen behoorlijk wat meegemaakt – ze vloog namelijk de hele wereld over, maar woonde ook met haar moeder in een eenkamerwoning – en die ervaringen wil ze delen. Kleine tips en schemaatjes kunnen daarbij helpen. Nu zijn sommige tips echt superhandig, omdat de beautyblogger als geen ander weet hoe je moet socializen in een ruimte vol mensen die je niet kent. Andere tips liggen wat meer voor de hand, maar zijn misschien wel beter geschikt voor de wat jongere lezers. Af en toe mist het wat diepgang, vooral voor de lezers die al wat ouder zijn. Maar al met al is het een leuk inspiratieboekje.

Ervaringen als blogger
Aangezien Mascha zich dagelijks bezighoudt met schrijven, is er ook niets aan te merken op haar schrijfstijl: deze is vrolijk en makkelijk te lezen. Voor je het weet heb je het hele boekje al doorgebladerd. Het is dus ook wel jammer dat het boekje maar ongeveer honderdzestig pagina’s telt. Minpuntje is ook de kleine spel- en interpunctiefoutjes die hier en daar opduiken. Bovendien mist er nu nog een hoop in het verhaal: Mascha vertelt niet heel uitgebreid over haar ervaringen als succesvolle blogger, terwijl iedereen daar uiteraard ook wel benieuwd naar is. Hoe deelt ze haar dagen in? Hoe gaat ze om met negatieve reacties? Wanneer gaat ze een samenwerking aan met een merk? En hoe zorgt ze dat haar blog zo’n succes blijft? Genoeg vragen, dus op naar een tweede boek!

Gelezen: Happy Life
Geschreven door: Mascha Feoktistova
Uitgegeven door: Bertram en de Leeuw
Verschenen in: mei 2014
Meer info vind je op: www.beautygloss.nl

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie