Boeken coördinator Sanne kijkt uit naar: De boeken top 5 van 2014

Digitaal of van papier: ook in 2014 kan er weer op veel mooie boeken worden gerekend. Waar mijn top vijf van afgelopen jaar wordt gedomineerd door mannelijke schrijvers, kijk ik voor het nieuwe jaar juist uit naar het werk van hun vrouwelijke collega’s.

1. Anna Drijver – Ei
Haar debuutroman Je blijft werd lovend ontvangen. Actrice Anna Drijver zette zich zo definitief op de kaart als schrijfster. In 2014 verschijnt haar veelbelovende tweede roman: Ei. Een boek over een vrouw, haar eitjes en het moment waarop die erg kostbaar worden. Zeker een boek om naar uit te kijken.

2. Amanda Hodgkinson – Gedane zaken
Amanda Hodgkinson werd in een klap razend populair na het verschijnen van Brittania Road 22. Het debuut groeide uit tot een echte bestseller. Dit jaar verschijnt Hodgkinsons nieuwe roman: Gedane zaken. Over moederschap, adoptie en het leven van vrouwen op het Engelse platteland in de vorige eeuw.

3. Franca Treur – De woongroep
De nieuwe roman van Franca Treur moest eigenlijk afgelopen jaar al verschijnen. In de eerste week van januari 2014 zal De woongroep met een beetje vertraging dan eindelijk in de winkels liggen. Treur bestormde de boekenwereld met haar debuut Een dorsvloer vol confetti in 2009. In deze tweede roman gaan de personages opzoek naar iets dat groter is dan henzelf.

4. Esther Verhoef – De kraamhulp
De kraamhulp is de langverwachte nieuwe thriller van schrijfster Esther Verhoef. De thrillers van Verhoef zijn razend populair en werden meermalen genomineerd en bekroond. Zo werd haar roman Tegenlicht genomineerd voor de NS Publieksprijs 2012. Begin volgend jaar zal De kraamhulp verschijnen, een spannend verhaal over een onterecht vertrouwen in een kraamhulp.

5. Herman Brusselmans – Poppy en Eddie
In 2014 komt Brusselmans met een semiautobiografie; zijn meest persoonlijke roman tot nu toe. De personages zweven tussen fantasie en werkelijkheid. Brusselmans bewijst hiermee wat voor bijzondere literaire schrijver hij eigenlijk is. Met zijn vloeiende zinnen en pakkende woordkeuzes zijn de romans zeker het lezen waard.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie