Beyond als de Nederlandse Burning Man? Nice try

Funk. Een klassiek kwartet. Wierook. Een graffiti workshop. Techno. Gandalf’s village. Een rotspartij om op te chillen. Een krokodil gemaakt van vuilnisbakken. Veganistische burgers. Kabouters. Djembémuziek. Kussengevechten. Je kan het zo gek niet bedenken of het was te vinden op Beyond, een nieuw festival dat werd aangekondigd als de Nederlandse Burning Man. Natuurlijk is Deadline erbij!

Een druilerige start
Het is common known dat een dagje festival zonnig hoort te zijn. Jammer genoeg werken de weergoden deze keer niet mee en opent de bus haar deuren voor een druilerige middagbui en een grijze hemel. Gelukkig kan dit de meeste festivalgangers – zoals het hoort – niet tegenhouden. Alle leeftijden zijn aanwezig in de meest kleurrijke uitdossingen en vooral met een grote glimlach op het gezicht. Wie onvoorbereid of in een normale outfit van huis is vertrokken, kan zijn gezicht laten versieren en vervolgens met een eigen Beyondpaspoort op zak genieten van het zonnetje datt later op de middag toch voorzichtig tevoorschijn komt.

Uniek
De visie achter Beyond is uniek in Nederland: geen main stage, geen timetable en liever geen telefoons. Het gaat erom je te verbinden met je medefestivalgangers, een avontuur aan te gaan en de sleur van alledag te doorbreken. Tijd bestaat niet en voor één dag kan je helemaal je vreemde zelf zijn zonder je zorgen te maken over de dagelijkse beslommeringen. Beyond is een speeltuin waar alles mogelijk is!

Chaos
Tenminste, dat was het idee. Helaas kan de veelbelovende aankondiging haar hoge verwachtingen niet waarmaken. Een festival waar je van alle muzieksoorten kan proeven is leuk, maar niet wanneer de verschillende tenten te dicht bij elkaar staan. Na een paar uur in je ene oor funk of klassiek te horen en techno of house in de andere, word je gek en heb je rust nodig. De kleine podia versterken dit gevoel nog meer, aangezien ze – behalve voor intimiteit – ook voor een enorme drukte zorgen, wilde je de muziek goed kunnen horen. Kortom, de speeltuin van oneindige mogelijkheden resulteert in een speeltuin van chaos. Toch is het geen slechte eerste poging voor nieuw festival: met wat aanpassingen zullen er volgend jaar nog veel meer bezoekers komen!

Bezocht: Beyond
Datum: 16-5-2015
Locatie: Spaarnwoude, Velsen Valley
Fotocredit: beyond.nl
Meer info vind je op: www.beyond.nl
Filmpje:

 

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie