Best Kept Secret 2013: the secrets revealed

Nederland is weer een nieuw festival rijker. En wat voor een festival! Best Kept Secret is de ultieme combinatie van een sprookjesachtige omgeving, lekker eten en een bijzonder mooie line-up. 15.000 muzikale fijnproevers hebben zich drie dagen lang ondergedompeld in dit paradijsje bij de Beekse Bergen. Deadline was erbij en zet enkele hoogtepunten voor je op een rijtje.

Drenge
Het is vrijdagmiddag 21 juni en we gaan van start. Drenge mag het festival op podium twee openen. Dit jonge Engelse Duo laat zien waar het BKS festival voor staat: gewoon goede muziek. Ondanks dat deze gasten maar met z’n tweeën op het podium staan, krijgen ze een goed gevulde tent aan het springen. Harde noisy rock met alleen drums, gitaar en zang. Lekker losgaan op de trommels en lekker raggend gitaarwerk. Zo hoort een festival geopend te worden.

The Maccabees
Even later bespelen The Maccabees het hoofdpodium. Met het bescheiden hitje Pelican in het achterhoofd stond het publiek klaar om zich te laten verrassen. Dit gebeurde echter niet. Hoewel The Maccabees een behoorlijke groep goede muzikanten is waren de nummers niet heel erg verschillend van elkaar. Het leek net of er constant hetzelfde nummer gespeeld werd en dat maakte het optreden een beetje saai. Zonde, maar één van de weinige missers in de verder prachtige line-up.

French Films
Erg leuk waren de rockende Finnen van French Films. In tegenstelling tot de meeste Finse bands – snoeiharde metal – maakt dit bandje stevige maar aanstekelijke rockliedjes. Het is verademend om een act zo ontwapenend en speels op het podium te zien staan. Als jonge hondjes brachten French Films het publiek op de vroege zaterdagmiddag in vervoering.

Damien Rice
Zijn laatste plaat stamt uit 2006(!), maar de organisatoren durfden het aan om de Ierse singer-songwriter Damien Rice op het podium te zetten. En ze hadden geen betere keuze kunnen maken. Moederziel alleen staat Damien Rice met zijn gitaar op het grote buitenpodium, maar hij weet het hele veld te ontroeren, soms zelfs tot tranen toe. Als hij even later het tragische Cheers Darlin’ inluidt met het achterover gooien van vier glazen wijn is zeker dat Best Kept Secret getuige was van een legendarisch optreden.

2014
Of organisatoren Niels Aalberts en Robert Swarts deze fenomenale line-up ooit nog kunnen overtreffen is de vraag, maar wij kijken reikhalzend uit naar de volgende editie van het Best Kept Secret Festival.

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie