Ben Howard gaat voor een kleiner publiek

★★★ – Met zijn nieuwe album I Forget Where We Were neemt Ben Howard gelijk een geheel nieuw imago aan, laat hij zien tijdens zijn concert in de Heineken Music Hall Of hij het grote publiek hiermee tevreden stelt is echter nog maar de vraag.

Sluit je ogen
Hoewel je niet ontzettend klein moet zijn wanneer je in het HMH staat, weet Ben Howard dit erg goed te compenseren. Zijn idyllische muziek brengt je even weg van het hier en nu, juist omdat de band de muziek live minstens zo goed speelt als op het album. Zijn stem is in het echt verbazingwekkend goed. Howard bezorgt zijn publiek zo een lichaam vol kippenvel. Sluit je ogen en laat je meenemen door de muziek, dat is wat hij met dit concert belichaamt.

Geen hitjes met Howard
Voor de hitjes, waar het eerste album van Howard vol mee zit, hoef je absoluut niet naar dit concert te gaan. Hij speelt verdeeld over de avond welgeteld twee oude hitjes. Daarnaast hoor je alleen de zwaardere nummers van zijn nieuwe album. Daar moet je van houden. Voor velen in het publiek is het dan ook niet de avond waarop ze hadden gehoopt. Dat is dan ook duidelijk te merken aan de mensen in de zaal. De één is druk bezig met het bespreken van levensverhalen, de ander heeft betere dingen te zien op zijn telefoon. De aandacht ligt bij de meesten totaal niet bij het podium.

Genegeerd publiek
Howard neemt zijn publiek absoluut niet mee in zijn muziek. Het is haast alsof hij voor een lege zaal staat te spelen. Dit doet niet af aan zijn prachtige muziek, maar een beetje interactie was niet verkeerd geweest, er kan nog geen ‘hallo’ vanaf. Ook het einde is niet spectaculair, want ook hier gaat hij af alsof er geen mens in de zaal staat. Het is alsof Howardvzijn ding doet en vervolgens lekker een biertje ging drinken met de bandleden.Uiteindelijk blijft de vraag of Ben Howard op deze manier niet een hele hoop fans kwijtraakt, maar aan zijn muziek valt voor velen alsnog niet te tippen.

Bezocht: I Forget Where We Were
Artiest: Ben Howard
Datum: 19 december 2014
Locatie: Heineken Music Hall Amsterdam
Fotocredit:  James Robertson
Meer info vind je op: http://benhowardmusic.co.uk/tour-dates/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie