Asaf Avidan moet je live zien

De Israëlische zanger Asaf Avidan is in Nederland eigenlijk alleen bekend van het mainstream liedje One day. Bezoek een concert van hem en je ontdekt al snel dat deze hit een zeer vertekend beeld van de artiest geeft. Maar of dat erg is?

Stemkunstenaar
Asaf Avidan is een stemkunstenaar. Hij heeft een apart stemgeluid dat eigenlijk nergens mee te vergelijken is, je moet het gewoon horen. Hij zingt vaak hoog, met een geknepen stem. Het is niet te geloven dat dit een heel concert lang vol te houden is. Maar juist hierdoor is het de moeite waard om Asaf Avidan live te horen: het blijft boeien tot het einde.

Zeer muzikaal
Avidan is niet in z’n eentje gekomen. Hij staat met een vijfkoppige band op het podium: drie vrouwen, twee mannen en hijzelf. Of ze muzikaal zijn? Heel muzikaal. Ze bespelen verschillende instrumenten waaronder veel soorten gitaren en kleine instrumenten van over de hele wereld. Het meest opvallende bandlid is Rona Kenan. Zij speelde in haar eentje al in het voorprogramma van dit concert de zaal plat. Het applaus dat ze kreeg was alsof ze de hoofdact van de avond was. Deze vrouw heeft veel power in haar stem, een krachtige podiumpresentatie, zingt loepzuiver en speelt tijdens haar liedjes ook nog eens drie instrumenten tegelijk: mondharmonica, gitaar en drums. Ook tijdens het concert van Avidan speelt ze heel gewaagd, zo hebben ze samen wat ‘gitaarbattles’.

Onverwacht
Voor de mensen die Asaf Avidan alleen van One Day kennen, moet dit ruige, energieke, muzikale concert een verrassing zijn geweest. Aan het grote applaus te horen was het een positieve verrassing en hopelijk komen zijn alternatieve liedjes binnenkort ook op de radio voorbij!

Bezocht: Asaf Avidan
Artiest: Asaf Avidan
Datum: 19 september 2013
Locatie: Paradiso Amsterdam
Meer info vind je op: www.asafavidanmusic.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie