GAMES RECAP: Nintendo op je smartphone, Arkham Knight in de koelkast

Afgelopen week waren er veel interessante ontwikkelingen op gamegebied. Het was de week waarin Nintendo een samenwerking aanging met DeNa en waarin Sony Yukimura beschikbaar maakte voor alle PS4-bezitters. Wel moeten we (weer) langer wachten op Arkham Knight.

Smart Nintendo
Nintendo die games gaat uitbrengen voor smartphones? Raar, maar waar! Deze bijzondere ontwikkeling wordt werkelijkheid door Nintendo’s nieuwe samenwerking met het Japanse mobile bedrijf DeNa. DeNa gaat in samenwerking met Nintendo mobile games maken, gevuld met de bekende Nintendo-karakters. Nintendo is de samenwerking aangegaan om zich verder te ontwikkelen en zijn publiek te verbreden door ook de smartphonegebruikers op hun wenken te bedienen. Ook zijn er plannen om een nieuw systeem op te zetten dat apparaten als PC’s, smartphones en tablets gaat ondersteunen. Dit nieuwe staaltje technologie zou in de herfst van 2015 moeten uitkomen.

Batman, ben jij dat?
Het verwachtte vierde deel van de Arkham-serie laat wéér langer op zich wachten. Warner Bros. heeft laten weten dat Arkham Knight  niet op 2 juni, maar pas op 23 juni uitkomt. Het spel dat eigenlijk eind 2014 al had moeten verschijnen, laat dus nog iets langer op zich wachten. Het zal verschijnen voor PC, Playstation 4 en Xbox One en speelt zich af in Arkham, een jaar na de gebeurtenissen van Arkham City. In dit deel ga je het opnemen tegen Scarecrow, Penguin, Two-Face, Harley Quinn, The Riddler, Firefly, Poison Ivy en, speciaal voor de game gecreëerd, the Arkham Knight.

Snurk… RESUME!
Yukimura is een andere naam voor de systeemupdate 2.50 voor de Sony PlayStation 4, die 26 maart online kwam. De update bestaat uit veel extra elementen waar veel PS4 bezitters op zaten te wachten. Neem bijvoorbeeld de nieuwe ‘suspend/resume’-mogelijkheid, waarmee je met één druk op de knop vanuit slaapstand weer midden in je game zit. Ook kun je met deze update de knoppenindeling van je dual shock 4 controller letterlijk naar je eigen hand zetten. Sony verbetert tevens de sociale tools die voor de PS4 beschikbaar zijn. Dat is nog niet alles! Sony biedt nog zeven andere updates die het gebruik van de PS4 gigantisch verbeteren.

Besproken: Batman Arkham Knight
In de winkels vanaf: 23 juni
Ontwikkeld door: Rocksteady Studios
Uitgegeven door: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fotocredit: Typhone.nl
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “GAMES RECAP: Nintendo op je smartphone, Arkham Knight in de koelkast

Geef een reactie