Aftershokz

Veilig muziek luisteren met Aftershokz

★★½  Soms is het heerlijk om oordopjes in te doen, lekkere muziek op te zetten en je even volledig af te sluiten van alles om je heen. Wat je wellicht vergeet is dat het ontzettend gevaarlijk kan zijn! Maar eerlijk is eerlijk, de kans op een ongeluk weegt vaak toch niet op tegen die ene lekkere beat in je oor. Aftershokz komt gelukkig met een oplossing.

Muziek tot op het bot

Aftershokz zijn koptelefoons zoals we ze nog niet gewend zijn. In plaats van dat ze over je oren vallen of erin geduwd moeten worden, plaats je de koptelefoon net voorbij je oren op het bot. Het geluid gaat niet via je gehoorgang naar binnen, maar via het bot. De eerste keer dat je de koptelefoon gebruikt voelt heel vreemd aan. Hoewel je je muziek goed hoort, blijf je de rest om je heen ook horen. Dit geeft tot gevolg de gedachten dat iedereen met je muziek mee kan ‘genieten’.

Comfortabele opvaller

Het wennen aan de Aftershokz gaat gelukkig snel. Dit komt vooral omdat de koptelefoon erg licht is, makkelijk mee buigt met je hoofd en vooral niet je oren ongemakkelijk aan laten voelen. De Aftershokz trekken alleen wel de aandacht. De twee vierkantjes die de trillen veroorzaken zijn redelijk groot en doen sterk denken aan een ouderwetse bluetooth headset of gehoorapparaat.

De nieuwe fietshelm

Hoewel Aftershokz een veilig alternatief is voor de normale koptelefoon of oordopjes, is de kans klein dat we deze innovatieve gadget in ons dagelijks leven zullen zien. Daarbij voelt de Aftershokz ontzettend sportief aan door zijn lichte en buigzaam model. Voor de gemiddelde hardloper of hardfietser die graag veilig bezig is, is een Aftershokz koptelefoon dus geen overbodige luxe. Veilig zijn zonder te compenseren op je muziek.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie