Aankondiging: Shantel in Tivoli

Balkanmuziek is de laatste jaren niet meer weg te denken van poppodia en themafeesten. Op 23 november aanstaande treedt één van de bekendste balkanmuzikanten op in Tivoli te Utrecht: Shantel, samen met het Bucovina Club Orkestar. Shantel is in Nederland vooral bekend door de hit Disko Partizani  (2007) en het liedje Disko Boy  dat op hetzelfde album werd uitgebracht. Beloven dat hij deze hits op 23 november weer ten gehore zal brengen, kunnen we niet, maar we hopen op een heel goed balkanfeestje!

Exotisch
Shantel is geboren in Duitsland onder de naam Stefan Hantel. Zijn grootouders komen uit het Roemeense gedeelte van Boekovina. Dit is een regio die voor een deel in Roemenië ligt en voor een deel in Oekraïne. Shantel’s afkomst hoor je duidelijk terug in zijn muziek. Als DJ mixt hij traditionele balkanmuziek met electronische beats.

Populair
Aan het tourschema te zien is Shantel reuze populair dit jaar: hij staat in november op maar liefst vijf verschillende podia in Nederland met zijn Anarchy + Romance tour. De steden die hij bezoekt zijn Amsterdam (Melkweg), Groningen (Vera), Eindhoven (Effenaar), Utrecht (Tivoli) en Deventer (Burgerweeshuis). Dus kun je niet op de 23ste in Utrecht, check dan de website voor andere data. Na het concert in Tivoli lees je op onze website hoe Deadline-reporter Karlien het heeft gehad!

Aangekondigd: Shantel & Bucovina Club Orkestar, Anarchy + Romance tour
Datum: 23 november 2013
Meer info vind je op: www.tivoli.nl en www.bucovina.de

 

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie