Aankondiging: Jaga Jazzist in Tivoli

In april speelde Jaga Jazzist samen met het Rotterdam Sinfonietta de sterren van de hemel op festival Motel Mozambique. Bijzonder hoe de tien Noorse bandleden hun klanken mixten met de chique cellisten en violisten van het Nederlandse symfonieorkest. Aankomende 23 oktober is het Utrechtse Tivoli aan de beurt. Natuurlijk is Deadline van de partij!

Mix en match
De muziek is niet voor iedereen weggelegd: de mix tussen jazz en electronica en de afwisseling van zweverige en ritmische melodieen zorgen voor een bijzondere luisterervaring. Sommige luisteraars zullen heerlijk wegdromen met in hun hoofd de mysterieuze beelden van Noorse fjorden uit het thuisland van de bandleden. Voor andere luisteraars is het concert misschien een hel met weinig toegankelijke deuntjes en een lange spanningsboog die niet altijd helder te ontdekken is.

Lange historie
Jaga Jazzist is in 1994 opgericht door Martin Horntveth en vanaf 2000 werd de band in Nederlands steeds bekender en populairder. Inmiddels heeft het gezelschap een aardige fanbase opgebouwd van fijnproevers die hun muziek kan waarderen. Naast de normale concerten doet Jaga Jazzist regelmatig spannende samenwerkingen zoals afgelopen jaar. Toen deden ze een tour met allerlei symfonieorkesten, bijvoorbeeld in Engeland, Nederland en Tsjechie. Geen tijd om te gaan, maar wel benieuwd hoe het was? Lees eind volgende week hoe Karlien het heeft gehad!

Aangekondigd: Concert Jaga Jazzist in Tivoli, Utrecht
Datum: 23 oktober 2013
Meer info vind je op: http://www.tivoli.nl/ en www.jagajazzist.com

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie