Het licht aan het einde van Christina Grimmie’s dood

Het was in 2016 één van de meest treurige nieuwtjes uit de entertainment wereld. The Voice- en Youtube-ster Christina Grimmie werd zonder reden doodgeschoten tijdens het uitdelen van handtekeningen na een show. Die avond sterft een toekomstige ster. Nu laat haar familie zien dat haar muziek nog niet is uitgestorven in de vorm van haar nieuwe album All Is Vanity.

Afgelopen zaterdag was het een jaar geleden dat de muzikante stierf. De verwarde man die haar neerschoot heeft direct daarna zelfmoord gepleegd waardoor de familie nooit closure heeft gevonden. De familie laat via Facebook weten dat onze gebeden, liefde, aanmoediging en steun goed zijn aangekomen bij de familie. Ze voelen zich vereerd en zijn ontzettend dankbaar.

De ster uit het zesde seizoen van NBC’s The Voice was razend populair op Youtube. Team Grimmie richtte al snel de Christina Grimmie Foundation op om ervoor te zorgen dat families van wapengeweld slachtoffers financiële ondersteuning krijgen. Het geld wordt binnengehaald door donaties, verkoop van Christina spullen en haar muziek. Je leest dit goed, Christina maakt nog steeds muziek.

All is Vanity

Haar familie heeft samen met de Foundation op 9 juni 2017 het nieuwe album uitgebracht. Oorspronkelijk zou het album uitkomen op National Gun Violence Awareness Day maar dit moest helaas verschoven worden. De titel heeft meteen al een interessant betekenis. De tekst komt namelijk uit Bijbelvers Ecclesiastes 12:8. Hier staat “Vanity of vanities, saith the preacher; all is vanity.” Volgens Christina betekent haar succes en faam niets zonder Christus en zonder Hem zal het leven geen nut hebben. De ster uit Adam Levine’s team gelooft hier zo heilig in dat ze dit heeft getatoeëerd op haar onderarm.

Er is altijd een weg

De vraag is natuurlijk hoe het zit met de onderliggende lading van dit album, de tien tracks zijn natuurlijk niet zomaar gekozen. Volgens de producer is er goed gekeken naar de wensen van Christina en welke nummers zij sowieso op haar toekomstige album wilde hebben. Zo begint het album met Sublime, Christina favoriete nummer. Als je het nummer luistert hoor je meteen waarom dit het geval is. Het catchy intro gecombineerd met haar sterke stem zorgen ervoor dat Christina nog lang niet vergeten zal worden. Christina was direct al bewust van haar sterrenstatus en de dingen die hierbij horen. Op Pressure zingt ze “I’d rather be hated for who I am than loved for who I’m not”. Invisible komt niet voor niets al snel op het album om gaat over terug te komen van een tegenslag.

Wees jezelf

Dit is ook de bedoeling van dit album: Het muziek van Christina in leven houden. Christina is en blijft nog steeds geliefd voor de persoon die ze was en nog steeds zal zijn. Bij het luisteren van het album hoor je direct haar positieve uitstraling terug. We zijn gelukkig nog niet van Christina Grimmie af, en dit is niet erg. Iedereen kan wel eens een goed verhaal met een optimistische boodschap gebruiken. Het is treurig dat een 22-jarig hiervoor moest sterven maar zoals Christina zelf zegt op haar album. “back to life like a phoenix rise.”. Daar ben ik het helemaal mee eens, Christina.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie