Ontspannen tijdens Bridget Jones’s Baby

★★★★ – In de nieuwe Bridget Jones is Bridget drieënveertig, nog steeds single en heeft ze een nieuwe baan bij het nieuws. Ze gaat met haar collega Miranda naar een muziekfestival. Daar duikt ze in een dronken bui in bed bij de Amerikaanse Jack. Een paar dagen later komt ze haar oude vlam Marc Darcy tegen en ook dan komt van het een het ander. Als ze zwanger blijkt te zijn slaat de paniek toe, want wie van de twee is de vader?

Hilarisch
In Bridget Jones’s Baby kan de onhandigheid van Bridget niet ontbreken. Bij zulke scènes kan de kijker niet anders dan hier hardop om lachen. Bijvoorbeeld als Bridget op een muziekfestival – in haar witte outfit – languit in de modder valt, of als ze heel ironisch Ed Sheeran vraagt om een foto van haar en Miranda te maken, niet wetende dat hij een wereldberoemde ster is.

Acteerprestaties
De acteurs van Bridget Jones’s Baby zijn goed gecast. Niet alleen Renée Zellweger speelt haar rol vol overgave, ook Patrick Dempsey (Jack) is overtuigend als charmante Amerikaan. Zijn glimlach en pretogen geven net dat beetje extra. Wie zeker niet vergeten mag worden is Emma Thompson, die de rol van de gynaecoloog speelt. De manier waarop zij haar serieuze rol afwisselt met ironie, is voortreffelijk – vooral als ze de DNA-test vergelijkt met de finale van The X-Factor.

Glazen muiltje
Dat Bridget Jones’s Baby barst van de clichés geeft niet, want alles klopt. Als Jack voor Bridgets deur staat met een bos bloemen, teddybeer en een schone laars (die Bridget eerder op het muziekfestival verloor, die hij vergelijkt met Assepoesters muiltje) tovert deze romance vanzelf een glimlach op je gezicht. Door de muziek zit je nog meer in de feel good-stemming van de film. Zo gaat Bridget los op Jump Around van House of Pain en wordt Fuck You van Lily Allen heel toepasselijk ingezet als Bridget helemaal klaar is met haar bitchy baas. Verwacht niet veel diepgang, maar wel een lekkere niets-aan-de-handfilm voor als je toe bent aan ontspanning, lachkicks en een vleug romantiek!

Gezien: Bridget Jones’s Baby
In de bioscoop vanaf: 15 september 2016
Geregisseerd door: Sharon Maguire
Cast: Renèe Zellweger, Colin Firth, Patrick Demspey en Emma Thompson
Meer info vind je op: Bridget Jones’s Baby
Voorproefje: Trailer

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie