Dit zijn dé expo’s van 2016!       

2015 was het jaar van de blockbuster-tentoonstellingen. Het was proppen bij de Late Rembrandt in het Rijks, lang in de rij staan voor het nieuwe van Gogh Museum en nog steeds bij de expo over David Bowie in Groningen. In 2016 wordt het rustiger in museumland, maar zéker niet saaier. Expo-coördinator Mirjam Brasser zet de beste tentoonstellingen van 2016 op een rij.

Afgestoft
Het Allard Piersonmuseum had als archeologiemuseum een wat stoffig imago, maar door de De Wereld Draait Door helemaal is opgekrikt. Jawel, na een zeer succesvolle editie (en na een uiterst dramatisch pop-up restaurant) gaat dit beroemde televisieprogramma weer hetzelfde kunstje uitvoeren, en het wordt geweldig! DWDD maakt kunstwerken weer toonbaar voor publiek door de stukken uit allerhande depots te plukken. En wat geeft de tentoonstelling nu een betere publiekstrekker dan een Bekende Nederlander die optreedt als curator?

Jeroen!
Voor de Brabantse musea is 2016 een feestelijk jaar, want het is het jaar van Jheronimus Bosch! Hij is namelijk 500 jaar dood en dit wordt in allerlei musea herdacht met tentoonstellingen over hem, museumconcerten en zelfs carnaval wagens. Kortom, tegenkomen zal je het zeker. Maar een echte aanrader is het Noordbrabants Museum, waar je vanaf 13 februari een mega overzichtstentoonstelling kan bewonderen. Met negen schilderijen die nog nooit zijn vertoond!

Nietjestapijt
We Make Carpets, de naam zegt het al. Dit kunstenaars collectief maakt tapijten. Maar geen normale tapijten, nee. Ze zijn gemaakt van bijvoorbeeld nietjes, specerijen of vuurwerk. Hun doel: mensen bewust maken van de schoonheid van waardeloze materialen. Materialen die je zo in de keukenlade zou kunnen vinden. Deze originele, creatieve en inspirerende mensen zijn vanaf februari in het Jan Cunen Museum in Oss te zien.

Harige pumps
Gebruiksvoorwerpen gemaakt van mensenhaar. Euh. Gatver… Toch? Niet als het aan het Centraal Museum in Utrecht ligt. Daar kan je vanaf 20 februari de tentoonstelling HAAR bezoeken, een expo vol met kunstwerken van een materiaal dat we wel erg goed kennen: mensenhaar dus. Pumps, sieraden, complete bodywarmers… Niet geloven? Check het zelf!

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Een gedachte over “Dit zijn dé expo’s van 2016!       

Geef een reactie