Romantisch zwijmelen met het laatste deel van After

★★★★ – ‘Romantiek wordt overgewaardeerd,’ schrijft badboy Hardin Scott in het laatste deel van de serie After, ‘realisme is in.’ Een opmerkelijke uitspraak in een boek dat druipt van de romantiek. De onmiskenbare aantrekkingkracht tussen twee getormenteerde tortelduifjes spat van de pagina’s, inclusief razende ruzies en verhitte vrijpartijen. After: Voor altijd staat garant voor urenlang zwijmelen.

Demonen
Toen Anna Todd het eerste hoofdstuk van de After-serie op de verhalensite Wattpad zette, kon ze nog niet vermoeden dat haar verhalen zouden uitgroeien tot een sensatie. Dankzij haar enorme schare fans werd haar One Direction fanfic ontdekt door een uitgeverij die haar de kans gaf haar werk te herschrijven tot een origineel verhaal. De serie After werd vertaald in verschillende talen en is geïnspireerd door One Direction, met als hoofdpersonage Hardin, gebaseerd op Harry Styles. Gebukt onder een zwaar verleden moet Hardin afrekenen met allerlei demonen, wat zijn verhouding tot de onschuldige Tessa regelmatig op scherp zet.

Te hoog zwijmelgehalte
De liefde tussen Hardin en Tessa, die al eerder drie dikke pillen wist te vullen, stelde ook in Voor altijd niet teleur. Helaas betaalt Voor altijd de prijs voor het hoge zwijmelgehalte. De ellenlange beschrijvingen die hoofdpersonages Tessa en Hardin van elkaar geven, worden na verloop van tijd vermoeiend. Na honderd pagina’s weet zelfs de minst oplettende lezer wel hoe mooi Tessa’s grijze ogen zijn en hoe sexy Hardins tattoos. Daar voegen de 357 pagina’s die daarop volgen niets aan toe.

Passend happy end
After: voor altijd is anders dan de eerste drie delen. Na een periode vol vergeving en zelfopoffering, besluit Tessa – geheel tegen haar natuur in – om Hardin te verlaten en zich op zichzelf te richten. Ze heeft genoeg van het spel van afstoten en aantrekken dat hij al acht maanden met haar speelt. Een wijs besluit, als je hebt gelezen hoe schandalig hij haar keer op keer behandelt. Helaas – of gelukkig? – kunnen de twee nog geen dag bij elkaar uit de buurt blijven. Het haast ziekelijke magnetisme tussen de twee jonge geliefden maakt Voor altijd zowel tenenkrommend als verrukkelijk om te lezen. Uiteindelijk hoopt iedere lezer van romantische boeken maar op één ding: een happy end. Dat weet Anna Todd op verrassende en passende wijze te leveren.

Gelezen: Afer: Voor altijd
Geschreven door: Anna Todd
Uitgegeven door: Boekerij
Verschenen in: september 2015
Fotocredit: Boekerij.nl, Ew.com, Feelthefuture,nl
Meer info vind je op: http://authors.simonandschuster.com/

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie