Twee werelden komen samen in Narnia: De Leeuw, De Heks en De Kleerkast

★★★★– De Junior Company van Het Nationale Ballet en hiphopgezelschap ISH maakten samen de dansvoorstelling Narnia: De Leeuw, De Heks en De Kleerkast, naar het boek van C.S. Lewis. Hier komen niet alleen fantasie en de werkelijkheid samen, maar ook ballet en hiphop. Deadline checkt of deze gekke combo werkt!

Lekkere mix
Het verhaal Narnia is zoals vele het kennen: vier broers en zussen belanden door de achterkant van een klerenkast in een magische wereld waarin ze leeuw Aslan bijstaan in een gevecht tegen de Witte Heks. Dit verhaal weten Het Nationale Ballet en Ish prachtig neer te zetten! De voorstelling is een resultaat van een zeer vruchtbare samenwerking, en dat zie je vooral terug in de dansstijlen: in plaats van dat de hip-hoppers gingen balletten, en vice versa, wordt iedere dicipline in zijn eigen waarde gelaten, waardoor de twee heel goed naast elkaar kunnen bestaan.

Ieder wat wils
Als publiek word je echt meegenomen in de magische wereld en blijf je steeds geboeid kijken. Er is veel te zien; niet alleen dans, maar ook projectie. In het begin is de projectie klein en vult het de dansers mooi aan. Pas later worden de projecties irritant: ze zijn dan zó constant aanwezig, dat het moeilijk is om je op de dansers te concentreren. Gelukkig maken hun kostuums veel goed! Wauw, wat dragen ze stralende en vooral gepaste outfits. Prachtig.

Betoverend
De muziek sleurt je mee het verhaal in en past geweldig bij zowel de balletdansers als de hip-hoppers. Maar het is bij deze show vooral het totaalplaatje: de reggae bevers stelen de show met hun swingende muziek, baggy kostuums en hun karakters. Wat echter verloren is gegaan bij de vertaling van het boek naar een dansvoorstelling, is de opbouwende spanning. Dit is heel begrijpelijk, omdat alleen de grote lijnen kunnen worden geschetst. Ondanks dat hebben de makers, Ernst Meisner en Marco Gerris, het fantastisch gedaan en zijn alle dansers betoverend om naar te kijken!

Titel: Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast.
Gezien: 8 mei 2015 Nationale ballet en opera
Choreografie en regie: Marco Gerris en Ernst Meisner.
Tournee: vanaf 11 september tot 30 oktober 2015
Fotocredit: Het Nationale Ballet en Ish
Meer info: http://operaballet.nl/nl/
Voorproefje:

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie