5 series waarmee je de vakantieweken doorkomt

De zomervakantie staat weer voor de deur! Tijd genoeg dus om die ene spannende serie weer te gaan volgen. Of de volgende 5 series. Hier een lijstje met series waarmee je gegarandeerd de vakantieweken doorkomt.

1. Orange is the New Black

Stel je voor dat je naar de gevangenis moet voor iets dat je jaren geleden hebt geflikt. Het overkomt Piper Chapman (Taylor Schilling), die jaren geleden met haar liefje Alex Vause (Laura Preppon) drugs smokkelde. Gestoken in een oranje gevangenis-overall beleeft Piper de gekste dingen, daar achter de tralies. Ondertussen komt ze achter de pijnlijke waarheid: dat ze niet zoveel verschilt van de andere bajesklanten. Orange is the New Black is een origineel verhaal, dat is vooral te danken aan het feit dat de serie gebaseerd is op een gelijknamige autobiografie van Piper Kerman.

2. Suits

Onweerstaanbare advocatenmannen in pak. De mannelijke kijkers willen Harvey Specter (Gabriel Macht) zijn, de vrouwelijke kijkers willen hem hebben. Specter vindt zijn rechterhand in Mike Ross (Patrick J. Adams), een geniale jongen zonder het verplichte Harvard-diploma, die daardoor de nodige kopzorgen met zich meeneemt. Samen zijn ze een gouden advocatenduo bij een vooraanstaande firma met de nodige kantoorkift. Suits is een advocatenserie met glamour, waar je tevens om kan lachen.

3. Pretty Little Liars

Een jaar na de verdwijning van hun vriendin Alison krijgen vier hartsvriendinnen mysterieuze bedreigingen aan hun adres. De afzender noemt zichzelf A en dreigt de diepste geheimen van de vriendinnen aan het licht te brengen. Waarom? Dat proberen de vier uit te zoeken. Maar het lijkt wel alsof er een geheime organisatie achter zit die hen op alle mogelijke manieren probeert te pakken. Freaky! Pretty Little Liars is een sterk uitgevoerde mystery thriller waar niets is wat het lijkt.

4. Arrow

Na vijf jaar lang overleeft te hebben op een afgelegen Chinees eiland, wordt miljardair Oliver Queen gered en lijkt hij te kunnen terugkeren naar zijn oude leventje in Starling City. Door de mysterieuze jaren op het eiland, die in flashbacks terugkomen, is hij niet meer dezelfde jongen. Oliver is vastberaden om zijn stad te beschermen tegen slechteriken, met een groene capuchon op en gewapend met pijl en boog. Arrow heeft weg van een verfilmd stripboek en is in feite een mix van Batman en Robin Hood. Of Oliver ook een held is, dat is maar de vraag.

5. Once Upon A Time

Op een dag belandt Emma Swan (Jennifer Morrison) in het sprookjesdorp Storybrooke. Het duurt niet lang voor ze Sneeuwwitje, Roodkapje, Kapitein Haak, Repelsteeltje en Robin Hood tegen het lijf loopt. Yes, de good old sprookjesfiguren uit jouw jeugd! Emma ontdekt dat haar nieuwe vrienden, zonder dat ze het doorhebben, gevangen zijn door een vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder. De makers van Once Upon A Time bedenken alternatieve plots voor klassieke sprookjes en laten daarmee zien dat het sprookjeseinde ‘lang en gelukkig’ niet altijd opgaat.

Nog meer tips nodig? Deadline schreef eerder ook over Game of Thrones, Friends with better lives en Beates Motel.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie