3 Films op Netflix met Disney in de hoofdrol

Iedereen heeft associaties bij de naam ‘Disney’. De één denkt aan de tekenfilms, de ander aan Star Wars maar er zijn ook mensen wiens hart net iets sneller gaat kloppen, de traanbuisjes in werking treden en de stembanden al op de melodie van één van de vele liedjes gaan trillen. Disney is niet een merk dat zich enkel en alleen op kinderen richt, maar staat voor een gevoel, emotie en herinneringen. Maar wat als je alle films al zo vaak hebt gezien dat je de teksten kunt meepraten? Dan ga je over op andere films met Disney in de hoofdrol! Wij doken Netflix op, en kozen er drie voor je uit.

Life Animated

Met stip op nummer 1 staat de documentaire Life Animated. In deze documentaire volgen we het leven van de autistische Owen Suskind. Met behulp van zijn geliefde Disneyfilms probeert hij wijs te worden uit de wereld om hem heen. Aan het woord komt niet alleen Owen maar ook zijn ouders en broer. We zien beelden van de kleine Owen maar ook de volwassen Owen die voor het eerst op zichzelf gaat wonen en zelfs een baan krijgt. Dankzij zijn passie voor Disney leert Owen niet alleen praten, maar weet hij ook zijn gevoelens onder woorden te brengen en maakt hij zelfs een groep vrienden. Life Animated is een prachtige documentaire waarvan je Disneyhart een stukje groter wordt.

Floyd Norman: An Animated Life

Een documentaire met een hele andere invalshoek is Floyd Norman: An Animated Life. Deze documentaire gaat niet zozeer over Disney, maar het bedrijf speelt wel een hele belangrijke rol in het leven van Floyd. We zien hoe Floyd Norman het probeert te maken als animator, door middel van verhalen van onder Floyd, zijn vrouw en zijn (ex-)collega’s krijgen we een idee van hoe dit proces is verlopen. Dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn was, wordt al snel duidelijk. Ook de harde werkelijkheid wordt blootgelegd wat ervoor zorgt dat de documentaire erg geloofwaardig maakt. Wil je weten hoe het achter de schermen gaat bij de Disney Studios? Floyd Norman: An Animated Life ligt een tikje van de sluier op.

Walt Before Mickey

Succes heeft niets met geluk te maken, weliswaar kan het je pad naar de top een stuk makkelijker maken maar daadwerkelijk succes bereiken heeft alles te maken met hard werken voor iets waar je in gelooft. Walt Before Disney is een film over Walt Disney voordat hij het succesvolle bedrijf opricht. Helaas wordt de film bevuild met het zeer matige acteerwerk, desondanks is de film wel interessant om een idee te krijgen van de barre omstandigheden voor Mickey Mouse.

Leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie